1. Kam reikalingas gyvenimo aprašymas CV?

CV yra standartizuota prisistatymo darbdaviui forma. Jeigu darbdavys siūlo darbą, klijuodamas skelbimus ant stulpo, tai į tokią darbo vietą greičiausia Jūs įsidarbinsite ir nepateikę gyvenimo aprašymo, tačiau vien CV sudarymas parodo tam tikrą atsakomybės požiūrį į darbą, o individualizuota konkrečiam darbdaviui CV parodo Jūsų rimtą tikslą konkrečiam darbui gauti pagal darbo pasiūlymą. Būtinai pasidomėkite darbdaviu, bent jau ta informacija, kuri Jums prieinama. Tai Jums pravers ne tik rašant CV, bet ir per būsimąjį darbo pokalbį. Sužinokite darbdavio įmonės pasiekimus ir laimėjimus, susiekite tai su savo įsidarbinimo motyvais. Nepamirškite, kad veikiausiai Jums reikės konkuruoti ir pirmas įspūdis dažnai lemia kone viską. Negalima sakyti sau, kad neverta siųsti CV. Jeigu Jums šis darbas reikalingas, siųskite net ir tuomet, jei nevisiškai atitinkate atrankos kriterijus. Juk dažnai būna taip, kad atrankos kriterijus surašo administratorė(-ius), o pačią atranką vykdo vadovaujančius postus užimantys asmenys. Todėl visiškai įmanoma, kad jie kreips dėmesį ir į kitas Jūsų savybes ar charakterio bruožus, o ne vien tik į bazinių reikalavimų atitikimą iškeltiems atrankos kriterijams.

 

  1. Kam reikalingas motyvacinis laiškas?

Teko pastebėti, kad žmonės, ilgai nerandantys darbo ir nusivylę viskuo,  tiesiog chaotiškai siuntinėja CV, nesigilindami nei kam siunčia, nei kelintą kartą siunčia. Vykdant darbuotojų atranką, yra tekę gauti tą pačią CV pagal tą patį darbo skelbimą tris kartus, o pagal kitą skelbimą kolega gavo tą pačią CV keturis kartus. Tiesiog CV be jokio paaiškinimo. Akivaizdu, kad toks žmogus neturi jokio įsidarbinimo plano, neturi įsidarbinimo filosofijos ir gairių, kuriomis turėtų sekti. Darbdaviui visiškai nėra atskleista jo kandidatavimo į tam tikrą darbo vietą motyvacija. Suprantu, kad tokių žmonių motyvacija galėtų būti tokia: mane turi pastebėti ir jau tada aš galvosiu. Tuomet reikia pagalvoti, kaip padaryti, kad Jus pastebėtų ir atskleisti priežastis ir motyvus, kodėl siekiate konkretaus darbo. Faktiškai juk renkatės Jūs, bet priimti į darbą turi darbdavys. Tad įtikinkite jį svariais argumentais. Venkite įkyrumo ir bereikalingų laiškų siuntinėjimų ar skambučių. Padarykite viską, kas nuo Jūsų priklauso ir laukite. Nepatingėkite parašyti bent jau bendro pobūdžio motyvacinio laiško. Aišku, jeigu Jūs motyvacinį laišką individualizuosite, pretenduodami į konkrečią darbo vietą, taip bus žymiai paprasčiau ir lengviau apsispręsti atranką vykdantiems asmenims. Turite domėtis Jūs. Teikti savo įsidarbinimo motyvus ir palankaus sprendimo Jūsų naudai argumentus.

 

  1. Kokius dokumentus potencialiam darbdaviui siųsti pirmajame laiške? Ar pridėti diplomų, kursų išklausymo pažymų ir kt. dokumentų kopijas?

Pradžioje, jeigu nereikalaujama kitaip, užtenka dviejų dokumentų: CV save pristatyti ir motyvacinio laiško savo prisistatymui pagrįsti.  Neapkraukite bereikalinga informacija būsimo darbdavio, tiesiog savo pasiekimus parašykite CV, o jeigu norite kažką itin akcentuoti, apie tai parašykite motyvaciniame laiške.

  1. Koks turi būti gyvenimo aprašymas?

Nuoširdus ir nemelagingas. Aišku, galima kai ką pagražinti ar parinkti atitinkamus žodžius, bet  darbdaviui turi būti viskas aišku ir suprantama. Ne tiek svarbu, kokį šriftą parinksite ar kokias paraštes padarysite (aišku, jeigu darbas ne raštvedybos srityje), bet svarbu, kaip save pristatysite. Patirties ir mokymosi faktai ir išskirtinai tam tikram darbui tinkančios savybės yra labai svarbu ir reikšminga.

  1. Ar galima gyvenimo aprašymą (CV) parašyti ranka?

Galima ir ranka, ir kreida. Tik žinokite, kokio tikslo siekiate. Jeigu darbui reikalingas dailyraštis ir Jūs labai gražiai rašote, ko gero patarimas būtų rašyti tik ranka ir rašymo plunksna, bet jeigu norite įsidarbinti tarkime IT specialistu, vargu ar toks sprendimas būtų protingas.

 

  1. Kas yra „Europass“ CV?

Europass CV – Europinio standarto gyvenimo aprašymas. Taip ir ne kitaip? Apskritai, tai priklauso nuo darbo vietos, į kurią pretenduojate. Galima „laužyti standartus“ , jeigu Jūs turite minčių, idėjų, esate kūrybinga asmenybė, gebanti savo idėjas realizuoti. Tuomet pradėkite nuo savo gyvenimo aprašymo. Nusiųskite potencialiam darbdaviui tokią žinutę ir „iškriskite“ iš formato. Gal ir pasiseks?

  1. Ar galite atsiųsti gyvenimo aprašymo šabloninį variantą?

Negalime, nes  tai prieštarauja mūsų verslo filosofijai. Visi gyvena skirtingai ir pagal savo šabloną.  Neaišku net, koks tas gyvenimo aprašymo šablonas turėtų būti. Tai tas pats, kas  prašyti  mūsų atsiųsti Jūsų būsimos nuotakos šabloninę nuotrauką su aprašymu, kur ir kada ją sutiksite. Internete daug pavyzdžių ir šablonų, tačiau mes dirbam individualiai ir kiekvienas atvejis mums yra unikalus.

  1. Kodėl turėtumėte pasitikėti Jūsų darbu (patarimais, konsultacijomis)?

Jūs nieko neturite ir neprivalote, bet esame šioje srityje ne naujokai. Dirbame nuo 2010 metų. Turime tarpininkavimo patirties santykiuose tarp darbdavio ir darbuotojo, pradedant nuo darbo vietos sukūrimo, darbuotojų atrankos, teisinių praktinių ir teisinių ginčų sprendimo, darbo santykių modifikavimo ir kt.  Mūsų darbas naudingas ir duoda gerų rezultatų. Norime nuoširdžiai padėti įsidarbinti ir įsitvirtinti gyvenime. Teikiame pagalbą, jeigu kyla ginčų su darbdaviu. Padedame derėtis su darbdaviu ar susikurti savo verslą bei teikiame kitas kompleksines paslaugas.  Darome tai, ką suprantame ir labai stengiamės. Jūsų pasitikėjimas – mums didžiausia dovana ir įpareigojimas.

„Jeigu abejoji žmogumi – neduok jam darbo, o jei davei darbą – pasitikėk“. Senovės kinų patarlė.

  1. Kokiame mieste dirbate?

Mūsų buveinė Vilniuje, bet  nuotoliniu būdu dirbame visoje Lietuvoje ir užsienyje.

  1. Kada reikia sumokėti už Jūsų paslaugas?

Mūsų įmonėje taikomas išankstinis apmokėjimo būdas. Su mūsų paslaugų pardavimo tarpininkais pasirašome bendradarbiavimo sutartis. Išrašome išankstinio apmokėjimo sąskaitas – faktūras.

 

  1. Kaip galima Jums pareikšti priekaištus ar pagyrimus?

Rašykite el.paštu: aurimas@finaura.lt

Ačiū, kad padedate tobulėti.

„Yra priekaištų, kurie giria, ir pagyrimų, kurie šmeižia“ F. de Larošfuko.

  1. Ką galite patarti, jeigu daugiau nei dveji metai žmogus neranda darbo?

Peržiūrėkite savo paieškos metodiką, išsikelkite paieškos tikslus ir susiformuluokite sau uždavinius, kuriuos įgyvendinsite, siekdami tikslo. Trumpai tariant, nenuleiskite rankų ir ieškokite toliau, tik pergalvokite, ar viską teisingai darote, ar nevertėtų kažko keisti. Pvz.: prisistatymo formos, išvaizdos ar kt.  Tarkim, kad Jūsų teisė yra vaikščioti su suplyšusiais džinsais, bet vargu ar įsidarbinsite kokio nors juridinio padalinio vadovu, atėję į darbo pokalbį su tokia apranga. Kiekviena profesija turi savo  aprangos kodą  („dress code“), kad ir kaip tai nedemokratiškai atrodytų.

 

  1. Ar atsakote į visus klausimus, atsiųstus elektroniniu paštu, ar būtina skambinti?

Galite klausti ir paskambinę, ir parašę elektroninį laišką. Dirbdami mes vadovaujamės įprastos etikos bei  dalykinio susirašinėjimo praktika.  Tad  paprastai atsakome į visus dalykinius klausimus nuoširdžiai ir stengdamiesi padėti žmogui. Kiekvienas darbas turi būti atlyginamas, tad nepiktnaudžiaukite ir supraskite, kad nemokami patarimai yra mūsų geros valios išraiška. Mes norime padėti žmogui ir dirbame tikrai atsakingai ir už teisingą kainą.

 

  1. Ar konsultuojate telefonu, skype? Ar tai kainuoja?

Taip. Konsultuojame telefonu ir skype pagalba ar kitokiu abipusiai priimtinu būdu. Galime pateikti ir rašytinę konsultaciją ant firminio įmonės blanko su visais rekvizitais. Konsultacijos vykdomos pagal išankstinį susitarimą ir apmokėjus už paslaugas. Trumpi patarimai yra nemokami.  Konsultacija – 10Eur. Nuolaidą galime pritaikyti darbams pagal Jūsų specialų poreikį dėl neįgalumo, sunkių šeimyninių ar kitų reikšmingų aplinkybių. Motyvuotą prašymą dėl nuolaidos siųskite elektroniniu paštu:  info@perevod.lt

 

  1. Patarkite, kokį CV padaryti, kad atkreipčiau darbdavio dėmesį.

Parašykite CV ant gelsvai žalio popieriaus lapo. Tikrai atkreipsite dėmesį, bet ar sudominsite? GalbūtJ Atkreipti dėmesį yra labai svarbu, tik nepersistenkite, kad išskirtinumas neatrodytų kaip kvailumas.

 

  1. Kokios dažniausios klaidos, rašant CV?

Pagrindinė klaida – rašoma daug bereikalingų žodžių „puošmenų“ ir neinformatyvių frazių. Vos ne visi prie pomėgių rašo, kad mėgsta skaityti knygas, bet juk darbdavys gali būti apsiskaitęs ir  paklausti apie Jūsų skaitymo patirtį, užduodamas konkrečius klausimus. Bus gėda, jeigu melavote ir suformuosite nepatikimo žmogaus įvaizdį. Nemeluokite, bet parinkite tinkamus žodžius. Pvz.: skaitau pagal galimybes, o didžiausią įspūdį paliko knyga „X“.

Labai dažnai tenka trumpinti jau parašytus CV. Svarbu tik tai, kas svarbu, ir tik tai, kas svarbiausia. Darbdavys mažiausiai nori aiškintis, kur Jūs melavote, o kur tiesą rašėte. Todėl mėginkite kiekvieną teiginį argumentuoti ar trumpai, bet pagrįstai paaiškinti. Akcentuokite patirtį, kuri vienaip ar kitaip susijusi ar gali būti siejama su darbo vieta,  į kurią pretenduojate.

  1. Ar būtina į CV dėti nuotrauką?

Nebūtina, bet tikrai nepakenktų. Vizualinė informacija apie žmogų irgi labai svarbi. Aišku, Jūs turite daug gražių nuotraukų, bet į CV patartina dėti tik dokumentams tinkamą nuotrauką, nebent darbo pobūdis lemia ką kita.

  1. Ar priedai gali būti laikomi darbo užmokesčiu?

Darbuotojų darbo užmokestį sudaro dvi dalys: tarifinis atlygis ir premijos, priedai, priemokos. Premijos, priedai, priemokos yra kintamoji darbo užmokesčio dalis, kuri nustatoma, atsižvelgiant į darbuotojo profesines savybes, jo atliekamo darbo kokybę bei kiekybę, taip pat ir į kitus veiksnius.

  1. Ar galima tą pačią CV siųsti skirtingiems darbdaviams?

Žinoma, galima. Dažniausiai žmonės konkrečiai žino tik darbo segmentą,  kuriame norėtų dirbti. Užtenka turėti vieną gerą gyvenimo aprašymą, nebent Jūs konkrečiai žinote, kokioje darbovietėje ir kokias konkrečiai pareigas norėtumėte užimti, tuomet tikrai verta rimčiau paplušėti: susirinkti kiek galima daugiau informacijos apie darbovietę ir pareigoms, į kurias pretenduojate, priskirtas funkcijas ir pan.

  1. Kam darbdaviui reikalingas motyvacinis laiškas?

Pirmiausiai motyvacinis laiškas reikalingas Jums, jeigu norite motyvuoti savo poziciją, kodėl Jus turėtų priimti į darbą. Gyvenimo aprašymas – faktinių informacinių duomenų apie Jus bazinė laikmena, o motyvaciniu laišku Jūs išdėstote savo motyvus, kuriais vedini norite įsidarbinti. Motyvai turėtų būti sąžiningai racionalūs. Suprantama, kad neturinčiam patirties žmogui gali būti svarbiausias motyvas įsidarbinti ir įgyti tokios patirties, o atlygis gali būti antraeilės svarbos motyvas, o daugiavaikės šeimos vyrui priešingai – veikiausiai darbo užmokestis bus labai svarbus veiksnys. Nuoširdūs ir darbdavio lūkesčius atitinkantys Jūsų motyvai gali būti pagrindine dingstimi Jus priimti į darbą.

  1. Kokių darbdavių reikėtų vengti?

Nutinka taip, kad tik įsteigta įmonė žada didžiulius atlyginimus ar kitokius „aukso kalnus“, kur kas didesnius, nei rinkos senbuvės, užsiimančios tokia pat veikla. Nesakome, kad taip negali būti, bet apdairumas nepakenktų, todėl pirmiausiai rekomenduojame įsitikinti, ar įmonė yra pajėgi mokėti tokio dydžio atlygį, kokį žadą. Tai paprastai priklauso nuo įmonės faktinių pajamų – išlaidų santykio ir jo intensyvumo.

  1. Kokia CV ideali apimtis?

CV apimtis neturėtų viršyti vieno ar dviejų standartinio formato A4 puslapių.

  1. Kodėl darbdaviai neperskambina, kad praneštų neigiamą atsakymą?

Jiems tiesiog gali viskam neužtekti laiko, nes turi peržiūrėti daug CV, dalyvauti darbo pokalbiuose su pretendentais, kurių trukmė dažniausiai būna nuo 30 minučių iki 1 valandos, todėl viskas, ką jie suspėja padaryti, tai rengti pokalbius, išrinkti ir pakviesti dirbti geriausią kandidatą. Kitiems dalykams jiems tiesiog fiziškai neužtenka laiko. Kai kuriose įmonėse personalo atrankos specialistai dar atlieka daug kitų funkcijų, todėl jiems tiesiog neužtenka laiko.

  1. Kokia CV struktūra turi būti?

CV reikėtų nurodyti:

  • kontaktinę informaciją, nuotrauką;
  • trumpą pareigų, į kurias kandidatas pretenduoja, aprašymą;
  • rumpą kandidato pagrindinių savybių ir įgūdžių aprašymą;
  • darbo patirtį pagal šią specialybę, nurodytą atvirkštine chronologine tvarka (paprastai paskutinių 3 darbo vietų);
  • išsilavinimą (diplomų, pažymėjimų kopijos ir kt.);
  • pasiekimus ir rekomendacijas.

Tvarka gali būti ir kita.

  1. Ką rašyti CV neseniai baigusiems mokslus ir neturintiems darbo patirties?

Reikėtų tiesiog nurodyti, kokią praktiką atlikote, kur ją atlikote, kokios buvo pagrindinės Jūsų funkcijos, gal dar dirbote vasaromis (reikėtų tiksliai parašyti kur, kokias pareigas ėjote).

  1. Kokiu formatu geriau siųsti CV?

Mes rekomenduojame standartizuotą Europass formatą, tačiau niekas nedraudžia rinktis ir unikalų gyvenimo aprašymo stilių, būdą ar formą.

  1. Kokios pagrindinės CV klaidos?

Grubiausios ir labiausiai į akis krentančios yra gramatinės klaidos, todėl labai pasistenkite, kad gyvenimo aprašyme nebūtų šių klaidų. Kita klaida yra CV šabloniškumas. Kam teko dalyvauti darbuotojų atrankoje, tas žino, kad kone pusė visų CV beveik identiškos ir neinformatyvios, ypač tose dalyse, kur kalbama apie asmenines savybes ir pomėgius, kone visi yra pareigingi, darbštūs, lojalūs, rūpestingi, sąžiningi, beveik visi mėgsta keliauti, skaityti ir domėtis naujovėmis, pasistenkite būti unikalūs.

  1. Ar naudoti profesinį žargoną CV?

Tai priklauso nuo to, kas Jūsų CV skaitys ir darys pirminę atranką. Gali būti, kad pirminę CV „filtraciją” vadovo pavedimu atliks biuro administratorė(-ius) ar sekretorė ir Jūsų specialusis žargonas tiesiog bus nesuprastas, o gal net ir palaikytas neraštingumu, nes šie darbuotojai neprivalo žinoti visų Jūsų profesinės subtilybės niuansų. Jeigu nuspręsite naudoti profesinį žargoną, mūsų įsitikinimu, tai geriau daryti motyvaciniame laiške, kur šis žargonas gali pasitarnauti Jūsų domėjimosi mastui apie konkrečią specialybę ar profesiją apibrėžti.

  1. Kaip paaiškinti bedarbystės tarpus karjeroje?

Mes patariame aiškinti labai paprastai, suprantamai, nuoširdžiai ir aiškiai. Jūsų gyvenimas yra skirtas tik Jums, todėl niekam neprivalote teisintis, kaip Jūs jį gyvenate, dirbate su tarpais ar be tarpų, mokotės, vaikus auginate ar ligonius slaugote, o jeigu jau potencialiam darbdaviui kyla tokių klausimų, tai sakykite taip, kaip yra, nes jeigu pameluosite, greičiausiai vis tiek būsite demaskuoti dėl savo atotrūkio laike iš darbo rinkos. Juolab, kad šiais laikais vis dažniau įsidarbinimo galimybę lemia ne ankstesnio darbinio užimtumo būdas ir formatas, bet konkreti darbinė motyvacija, dalykinės savybės, įvairi (ne tik darbinė) patirtis konkrečiai darbo vietai ar pareigybei užimti.

  1. Kokios pagrindinės motyvacinio laiško klaidos?

Motyvacinis laiškas turi atskleisti darbuotojo požiūrį į darbą, jo esminius stimulus šiam darbui. Potencialus darbdavys iš motyvacinio laiško turi suprasti, kas Jus motyvuoja ir skatina kandidatuoti į laisvą darbo vietą. Esminės klaidos yra pernelyg ilgas motyvacinis laiškas, į kurį iš esmės perkeliama visa informacija iš CV, motyvacinis laiškas turi būti lakoniškas, bet tuo pačiu ir konkrečiai išsamus. Ilgesnius motyvacinius laiškus rekomenduojame rašyti tokiu atveju, kai darbo vieta yra išskirtinai unikali pagal darbinės veiklos pobūdį, į ją pretenduoja labai mažai kandidatų ar iš viso be Jūsų nieks nekandidatuoja, kitais atvejais, kai siekiama įsidarbinti įprastinėse darbo vietose pagal populiarias ir paplitusias darbo rinkoje profesijas, motyvacinis laiškas pagal apimtį galėtų būti nuo pusės iki viso A4 formato lapo.

  1. Universitete aš dalyvavau renginių organizavime ir puikiai jį pabaigiau. Ar tai reikia nurodyti CV?

Jūs turėtumėte patys pagalvoti, kiek tai yra reikšminga potencialiam darbdaviui. Jeigu Jūs puikiai pabaigėte universitetą ir šauniai renginius vesdavote prieš 20 metų, o po universiteto pabaigimo visus 20 metų kilote karjeros laiptais ir nepriekaištingai save realizavote profesinėje, darbinėje veikloje, tuomet aišku, kad studentiniai pasiekimai atrodys keistokai ir kone juokingai pagal savo reikšmingumą, lyginant su Jūsų profesiniais pasiekimais. Tačiau, visai kitas atvejis, jeigu žmogus neturi jokios darbinės patirties, bet labai stengėsi ir gerai mokėsi universitete ar kitoje mokymosi įstaigoje, tuomet tikrai vertėtų išskirti visus reikšmingiausius savo pasiekimus ir laimėjimus.

  1. Kokios pagrindinės klaidos, ieškant darbo?

Pirmiausiai, Jūs turite susidaryti arba mes Jums galime sudaryti darbo paieškos planą. Kai nežinai, ko ieškoma, tai ir nežinia, kas randama. Visiška nereiškia, kad labai išsireklamavęs darbdavys tikrai ieško darbuotojo, gali būti, kad jis užsiima CV kaupimu, duomenų sisteminimu ar savireklama. Visada įvertinkite realią padėtį darbo rinkoje ir pažvelkite į save kritiškai iš darbdavio pozicijų žvelgiant, ar Jūs gavę 50 panašių, kaip Jūsų CV, pasirinktumėte būtent Jūsų kandidatūrą. Jeigu nepasirinktumėte tokio kandidato, tuomet bent laikinai leiskite kartelę savo darbo vietos  reikalavimams. Kritiškai žvelkite taip pat ir į darbdavį. Realioje tikrovėje nutinka ir taip, kad labai gerus atlyginimus siūlantys darbdaviai patys skendi milijoninėse skolose, todėl kiek įmanoma pagal galimybes reikėtų įvertinti ir darbdavio kredito rizikos elementą. Nebijokite paklausti, ar darbdavys mokės sutartą atlyginimą ir laiku. Dažnai žmonės netenka entuziazmo ir nuleidžia rankas, tačiau darbo paieška yra labai atsakingas ir Jūsų gyvenimo kokybę lemiantis ir didžiąja dalimi įtakojantis veiksnys. Jeigu žinote, ko ieškote, nereikia savęs nuvertinti, jeigu darbo nerandate metus ar net ilgiau. Darbo paiešką patartina skirstyti į etapus, pasibaigus vienam darbo paieškos etapui, reikėtų daryti apibendrinimus ir išvadas, ieškoti klaidų, jeigu reikia, performuoti tikslus ir išsikelti naujus uždavinius. Didžiausias Jūsų priešas darbo paieškoje yra nusivylimas ar net panika, kad nerandate darbo, bet toli gražu ne visais atvejais yra taip blogai, kaip Jums atrodo, tiesiog į Jūsų darbo paiešką reikia įnešti tam tikrą korekciją ir Jums pasiseks.

  1. Kaip nurodyti CV išsilavinimą, jei aš tik studentas?

Reikėtų nurodyti, kad Jūsų išsilavinimas nebaigtas aukštasis, būtinai parašyti mokymosi įstaigos pavadinimą, specialybę ir kelintame Jūs kurse. Taip pat parašykite metus, kada Jūs baigsite mokslus.

  1. Kas turi skambinti dėl rezultatų po pirmo darbo pokalbio: ieškantis darbo žmogus ar darbdavys?

Būkite ramus, jeigu pasirinko Jūsų kandidatūrą, su Jumis tikrai susisieks. Geriausiai pasibaigus pokalbiui tiesiog paklausti, kokiu būdu Jūs būsite informuotas apie rezultatus, Jums paskambins ar Jūs turėtumėte paskambinti. Pastaruoju metu vis populiarėja informavimo galimybės elektroniniu paštu ar kitokiu abipusiai patogiu būdu. Nebijokite klausti, taip Jūs išvengsite ilgų vidinių dvejonių skambinti ar laukti, ar aš sau nepakenksiu, jeigu paskambinsiu ir panašiai.

  1. Kokia tvarka reikia nurodyti duomenis CV?

Rašant CV, įprastai rekomenduojame laikytis įprastinio sistemiškumo. Aišku, galite pasirinkti ir kitokią logiškai aiškią ir suprantamą informacijos išdėstymo tvarką. Pirmiausiai paprastai rašoma vardas, pavardė, kontaktiniai duomenys, CV tikslas, išsilavinimas, darbo patirtis, profesiniai ir kiti įgūdžiai, rekomendacijos.

  1. O jeigu aš jau turiu CV ir jį reikia tiesiog paredaguoti?

Atsakymas paprastas, jeigu reikia paredaguoti, tai paredaguosime ar patarsime, kaip reikėtų paredaguoti. Redagavimu laikomas darbas, kai ankstesnė CV keičiama (siaurinama ar papildoma) 50 proc. informacijos. CV formato keitimas, papildymas nuotraukomis ar priedais irgi priskiriamas prie redagavimo.

  1. Ar galima darbdaviui siųsti CV be motyvacinio laiško ar geriau siųsti abu dokumentus?

Aišku geriau siųsti abu dokumentus, nebent reikalavimuose būtų nurodyta atsiųsti tik CV.

  1. Kaip geriau siųsti CV: elektroniniu ar registruotu paprastu paštu?

Įprastai pakanka elektroninės formos. Jei išsiųsite elektroniniu ir paprastu paštu, nepakenksite sau, gal net papildomai atkreipsite darbdavio dėmesį į save, tačiau visais atvejais atkeipkite į kandidatūros pristatymo nurodymus darbo skelbime.

  1. Ką daryti, jei kalbą moku tik šiek tiek ar dar tik pradėjau mokytis?

Kalbų mokėjimas šiais laikais yra labai svarbu ir kone tampa pagrindiniu reikalavimu, kandidatuojant į konkrečias pareigas. Standartizuotame Europass formate yra numatytas reikalavimas nurodyti, kokias ir kokiu lygmeniu mokate kalbas.

40.Kas yra įsidarbinimo filosofija?

Įsidarbinimo filosofija – tai Jūsų požiūris į darbą, darbo vertinimas ir suvokimas, konkrečiam darbui tenkančių darbinių funkcijų apibrėžtumo samprata, Jūsų loginė įsidarbinimo motyvacija, pagrįsta konkrečiais argumentais, darbinės perspektyvos ir transformacijos laike ilgalaikė vizija. Darbinė filosofija nėra reikalinga visiems be išimties. Ši forma labiau orientuota į žmones, norinčius užimti vadovaujančias pozicijas, kurie nori perteikti darbdaviui savo vadybinio ir organizacinio potencialo galimybes.

41.Kokius priedus reikia pridėti prie CV?

Galima pridėti diplomų bei sertifikatų kopijas, konkurso laimėjimų patvirtinimus, CV kitomis kalbomis, darbdavių rekomendacijas, charakteristikas, įvairias pažymas, kurios gali būti reikšmingos konkrečiai darbo vietai užimti.

42.Ar verta prašyti iš buvusio darbdavio rekomendacijų?

Rekomendacijos – tai kaip komentarai internete. Niekam nerūpi, bet daugelis skaito. Labai didelė tikimybė, kad CV su rekomendacijomis labiau atkreips potencialaus darbdavio dėmesį negu CV be rekomendacijų.